Beberapa Tips untuk penuaan anggun untuk mengetahui bahawa anda

  • Date: September 30, 2014
  • Categories : Stem Cells

Tiada siapa boleh berhenti jam dalam penuaan, dan tiada siapa boleh membalikkan proses penuaan. Ia adalah penting untuk menggunakan masa anda dengan bijak sebagai umur anda. Anda perlu melakukan perkara-perkara yang anda gemari. Artikel ini akan memberi anda beberapa idea-idea tentang bagaimana anda harus menjaga anda penuaan diri.
Seperti yang anda umur, anda sepatutnya mengandungi banyak anti-oksidan yang mungkin dengan diet harian anda. Radikal bebas adalah salah satu penyebab penuaan, dan anda boleh meneutralkan mereka dengan cara ini. Gelap buah-buahan dan sayur-sayuran mempunyai lebih banyak antioksidan; memilih Skuasy, beets, beri dan bayam.
Berhati-hati dan memakai kasut yang disokong untuk mengelakkan daripada jatuh ke bawah. Jatuh boleh menyebabkan kerosakan yang serius kepada badan-badan penuaan. Jika anda mengambil masa 30 minit untuk berjalan kaki kira-kira 3 kali seminggu, anda akan membantu kira-kira anda dan juga mengekalkan kecergasan mental dan fizikal. Mengambil makanan tambahan, mendapat cukup kalsium, vitamin D, dan cuba berat latihan untuk memerangi penyusutan tulang.
Seperti yang anda umur, anda akan datang kepada fikir rumah anda sebagai tempat perlindungan anda. Membuat rumah anda ruang anda sendiri supaya anda berasa selesa tiada selepas satu hari yang amat sukar. Rumah anda akan sentiasa menunggu untuk anda; bersedia untuk memberikan keselesaan. Pergi ke doktor mata menjadi lebih penting seperti yang anda umur. Beberapa penurunan visi anda adalah semulajadi penuaan, tapi peperiksaan tetap mata boleh mengesan mana-mana keadaan yang serius sebelum terlalu banyak kerosakan yang mereka lakukan.
Cuba ketawa apabila pun anda boleh. Orang-orang yang gembira dengan banyak sokongan sosial cenderung untuk melakukan yang lebih baik dan kekal lebih aktif apabila umur mereka. Anda boleh Tonton video yang lucu atau membaca buku-buku yang lucu. Di pawagam, pergi ke filem-filem komedi. Sama ada anda adalah semata-mata atau dengan kawan-kawan, ketawa sehingga ia menyakitkan.
Makan makanan yang kaya dengan serat makanan yang akan membantu anda memastikan tanda-tanda penuaan di Teluk. Memastikan toksin daripada badan anda dengan makan serat. Ia juga membuang kolesterol yang tidak baik dari tubuh dan melambatkan penghadaman, yang membantu mengekalkan gula dalam darah stabil sepanjang hari. Serat memastikan bahawa sistem digesting anda kekal sihat dan tetap.
Mengkaji semula hobi lama yang merupakan cara yang baik untuk membantu anda mengisi masa sebagai pesara atau nester kosong. Ia akan membantu anda untuk menikmati perkara-perkara yang positif sebagai perubahan gaya hidup anda dengan usia. Kerana anda tidak perlu menghabiskan semua masa anda meningkatkan kanak-kanak atau bekerja, anda mempunyai lebih banyak masa lapang untuk menikmati hobi dan aktiviti-aktiviti yang anda tidak dapat dimuatkan ke dalam jadual anda sebelum. Hobi membolehkan anda kekal aktif dan interaktif di luar rumah anda sendiri.
Cuba makan lebih banyak resveratrol. Telah menjanjikan kajian yang dilakukan ke atas kompaun ini. Resveratrol boleh memberikan beberapa faedah yang sama. Ia didapati biasanya dalam kacang dan anggur. Sumber baik Resveratol Polygonum cuspidatum atau Fallopia japonica, ini adalah di mana mereka boleh melakukannya untuk Supplement. Resveratrol ditemui dalam akar pokok renek Amerika Selatan, Senna quinquanqulata.
Melihat kepada makanan yang anda makan sebagai sumber kesihatan yang baik. Dengan memilih makanan yang betul di kedai, anda sebenarnya boleh membantu umur kulit anda pada kadar yang lebih perlahan. Pergi untuk makanan semulajadi yang akan mengerjakan tubuh dan Langkau luar pada makanan ringan.
Anda perlu pastikan untuk melaraskan solek anda untuk pergi dengan rambut anda kelabu. Meneroka warna-warna yang berbeza dari solekan, kerana kulit anda akan kelihatan berbeza dengan Uban. Memilih lampu pink atau peach terendak lampu untuk bibir dan blush anda, dan pilih makeup base maka biasa yang sedikit gelap. Gunakan menyembunyikan sesuatu yang kuning bagi Lingkaran hitam di bawah mata anda dan pensil dahi untuk menentukan kening anda. Kelabu rambut boleh membuat anda kelihatan lebih muda dengan komposisi yang betul.
Permohonan menyembunyikan sesuatu yang mengubah sedikit sebagai zaman kulit. Selepas menggunakan foundation, gunakan pelembap menyembunyikan dalam naungan satu atau dua ringan daripada warna asas. Meneruskan menyembunyikan sesuatu untuk peringkat akhir akan memberikan anda kelebihan pinpointing orang-orang tempat masalah yang tidak dapat dielakkan. Cuba menggabungkan beberapa menyembunyikan sesuatu dengan asas anda untuk kulit licin berseri.
Kerana lelaki dan wanita mendapat lebih tua, mereka harus mengambil peduli untuk memastikan bahawa hormon mereka kekal seimbang. Mana-mana ketidakseimbangan hormon akan menyebabkan pertambahan berat badan, insomnia dan kemurungan malah seperti yang kita umur, dan ketiga-tiga masalah ini akan membawa kepada masalah-masalah tambahan yang benar-benar akan berganda kesan negatif penuaan. Jika anda mendapati diri anda mengalami mana-mana gejala-gejala ini, Sila berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan yang terbaik untuk mengimbangi hormon anda, jadi proses penuaan adalah satu pengalaman yang jauh lebih menyenangkan.
Berhati-hati tentang penipuan., dan melindungi diri anda. Orang-orang yang lebih tua boleh menjadi mangsa penipuan penjenayah mencari markah mudah. Jangan sekali-kali memberi maklumat perbankan kepada sesiapa sebagai satu cara untuk melindungi diri sendiri. Perkara-perkara ini akan menyimpan wang anda di mana ia milik: dengan anda.
Risiko menghidap penyakit jantung dapat dikurangkan jika anda mengurangkan pengambilan daging merah dan makan lebih banyak ikan sebaliknya. Makan daging boleh mengakibatkan penyakit jantung kerana ia clogs lapisan arteri anda. Ikan sebenarnya tidak bertentangan dengan ini, jadi pastikan ia dalam diet anda. Jangan makan daging merah seperti yang banyak. Ini akan membantu anda kekal sihat dan hidup lebih lama.
Jangan risau sangat tentang bilangan tahun umur anda. Umur anda tidaklah terlalu penting kerana anda mungkin berasa lebih muda. Anda lihat dan bertindak umur yang anda rasa. Anda boleh berjiwa muda tanpa mengira umur chronological anda. Hanya mengabaikan nombor, dan fokus pada apa yang penting.
Tidak menghabiskan terlalu banyak masa berfikir tentang bagaimana anda mengukur. Doktor akan dibayar juga memberi tumpuan kepada perkara-perkara seperti berat badan dan ketinggian anda. Kediaman pada umur, berat badan dan rupa boleh membuat anda terlepas keluar pada peristiwa-peristiwa penting dan peluang.
Anda boleh mengambil pelbagai langkah-langkah untuk memastikan usia persaraan yang bukan sahaja menyeronokkan tetapi juga berhasil. Kekal aktif, dari segi fizikal dan mental, akan memastikan bahawa anda mendapat keseronokan kebanyakan daripada tahun-tahun keemasan anda. Mendapatkan idea-idea yang lebih banyak dengan membaca artikel dan surat berita. Jika anda mencuba sesuatu yang baru dan kekal aktif, anda akan menikmati tahun-tahun keemasan anda.